Jobba på Trappan

All personal som jobbar på Trappans pub-, sittnings- och nattklubbsverksamhet jobbar ideellt, vilket innebär att man jobbar utan lön. Istället får personalen vissa förmåner, såsom mat när man jobbar, köföreträde på nattklubbar, gratis entré på alla event, personalpubar och bättre priser på mat- och dryckessortimentet. Genom att personalen jobbar ideellt kan Trappan hålla nere kostnaderna och erbjuda studenterna billigare mat och dryck.

Att jobba på Trappan innebär inte bara att du hjälper till att berika Norrköpings studentliv, du får även en stor vänskapskrets, gemenskap, erfarenheter och meriter för livet! Som personal har du alltid vänner omkring dig, antingen framför eller bakom baren, i entrén, i köket eller bakom skivspelaren.

Det krävs inga tidigare erfarenheter för att börja jobba på Trappan, det enda vi kräver är att du är student vid LiU och vill bli en del av vår personalstyrka! Läs om de olika arbetslagen nedan för att se vilket eller vilka lag som passar dig bäst. För marknadsföringslaget och eventlaget sker intag endast på hösten och samma projektgrupp jobbar sedan tillsammans i ett år, men övriga lag går att ansöka till när som helst under året!

Är du intresserad av att jobba på Trappan? Fyll i det här formuläret så hör vi av oss!

Barlaget

När du jobbar i baren serverar du gästerna mat och dryck och ser till att de som kommer hit får ett trevligt bemötande. Beroende på vilken dag det är kan det vara lite olika tryck och arbetsuppgifterna skiljer sig något åt. Det är exempelvis stor skillnad på en pubkväll där man mest häller upp öl och serverar mat och en nattklubb med mycket gäster där man får blanda flashiga drinkar.

Kocklaget

Kocklaget arbetar under pubkvällarna med att tillaga Trappans populära pubmeny. Till sittningar krävs det också kockar som hjälper till med tillagning och uppläggning av sittningsmaten. Kockpass för pubköket finns alla pubkvällar och sittningspass ligger vanligtvis på fredagar och lördagar.

Värdlaget

Som värd på Trappan ser du till att alla, såväl gäster som personal, har det bra och trivs. Värdarna jobbar i samverkan med ordningsvakterna och ansvarar för säkerheten under tillställningar, kontrollerar legitimation i dörren och ser till att stämningen är lugn. Som person är du lugn, öppen och har lätt att handskas med människor. Entrévärdar jobba vanligtvis på lördagar och större pubkvällar.

Serveringslaget & Hovmästarlaget

Som serveringspersonal arbetar du på de sittningar som arrangeras på Trappan. Du förbereder sittningslokalen, dukar, serverar mat och dryck och hjälper till att städa efteråt. Sittningar sker oftast på fredagar och lördagar, men kan även förekomma på andra veckodagar. För att sittningen ska kunna genomföras utan problem krävs det en hovmästare som har koll på läget, som hovmästare har man huvudansvaret under sittningen och ser till att allt blir gjort. Hovmästarlaget kan man inte själv söka till utan man blir rekryterad av hovmästaransvarig.

DJ-laget

Som DJ fyller du Trappans dansgolv med härlig musik. DJ-laget jobbar oftast på fredagar och lördagar.

Ljud- & ljusgruppen

Ljudteknikerna arbetar oftast under våra livespelningar och ljusteknikerna designar oftast ljus till de sittningar, livespelningar och nattklubbar som är varje vecka. Tillsammans riggar de även upp bland annat scener, dansgolv och dj-bås till Trappans många nattklubbar. Med ett brinnande intresse finns alla möjligheter att tillsammans med Ljud & ljusgruppen göra Trappan till sin egen ljud- och ljuslekstuga!

Marknadsföringslaget

Trappans marknadsföringslag arbetar aktivt för att stärka Kårhuset Trappan som varumärke och marknadsföra Trappans event mot studenter. Är du bra på marknadsföring, layout, bildbehandling, film, illustration eller något annat som du tror kan tillföra positiva saker till marknadsföringsgruppen är du välkommen att söka. Ansökningar till denna grupp kan göras på höstterminen och samma projektgrupp arbetar tillsammans i ett år.

Eventlaget

Eventgruppen består av drivna människor som brinner för att anordna fester, konserter, turneringar, fotbollspubar och liknande.  Är du sugen på att förverkliga ditt drömevent? Söka till eventlaget! Ansökningar till denna grupp kan göras när som helst.

Vimmellaget

Något för dig som har ett intresse för fotografering. Som vimmelfotograf fotar du på nattklubbarna och pubarna som arrangeras på Trappan. Du arbetar oftast endast ett par timmar under kvällen och sedan står du även för efterredigering.

Webb

Webbgruppen jobbar med att underhålla och vidareutveckla både det interna personalsystemet och den externa hemsidan.